Tablet abonnement voor iedereen!

tablet abonnementVoordelen van een tablet abonnement

Er zijn vele voordelen van een tablet abonnement. Zo krijg je vaak bij aankoop een fikse korting op je tablet. De korting die je ontvangt verschilt per tablet abonnement. Stel, je sluit een abonnement af voor ongeveer 55 euro per maand, dan betaal je dus minder voor de aankoop van je tablet. Indien je besluit een tablet abonnement te nemen van 30 euro per maand, kun je uiteraard verwachten dat de tabletkosten hoger liggen. Denk er dus goed over na of je een bij aankoop een hoge korting op je tablet wilt of maandelijkse lagere kosten.

Gratis Tablet

Nog een voordeel van een tablet abonnement is dat je soms bij aankoop van een abonnement de tablet gratis ontvangt. Een gratis tablet krijg je al bij een abonnement tussen de 30 en 50 euro per maand. Wil jij een prachtige, maar bovenal een goed functionerende, gratis tablet? Dan heb je de keuze uit vele verschillende abonnementen en acties. Let wel op dat je doorgaans 2 jaar aan het desbetreffende contract vastzit.

1-jarig of 2-jarig abonnement

Ten derde kom je voor de keuze te staan of je een 1-jarig abonnement of 2-jarig tablet abonnement wilt afsluiten. Deze belangrijke beslissing over de duur van het contract wordt ook wel de contractduur of periode genoemd. De kosten lijken bij een 2-jarig tablet abonnement wel degelijk lager, maar klopt dit eigenlijk? Wij kwamen tot de conclusie dat je beter kunt kiezen voor een 1-jarig abonnement. Redenen hiervoor zijn dat je de kortingsprijs meestal alleen de eerste zoveel maanden ontvangt en vervolgens een hoger bedrag per maand moet betalen. Zo zijn er nog meer voordelen op te noemen van een 1-jarig abonnement, maar het komt er uiteindelijk op neer dat je beter de totaal prijs per jaar uit kan rekenen om zo de abonnementen op een reële manier te vergelijken. Het voordeel daarentegen van een 2 jarig abonnement is dat je uiteindelijk misschien meer betaald, maar elke maand is je abonnement rekening minder!

Maak jij de keuze om voor de data-bundel te gaan, dan heb je het voordeel dat je de tablet overal kunt gebruiken. Voor de mensen die vaak onderweg zijn en geen Wi-Fi hotspot kunnen vinden, is het ‘tablet abonnement’ de ideale manier om altijd en overal te kunnen internetten. Door enkel de simkaart te plaatsen, zijn consumenten ten alle tijden bereikbaar. Zo kun je eindeloos gebruik maken van het internet, updaten van je Twitter of Facebook account, je e-mail checken, een E-book lezen, skypen met vrienden of familie en nog veel meer! Met mobiel internet is het grote voordeel dat je niet meer gebonden bent aan het draadloze netwerk van thuis. Je bent vanaf nu vrij om voorgoed overal te kunnen internetten!

Verschillende soorten tablet abonnementen

Er zijn vele abonnementen in alle soorten en maten. In dit artikel gaan we in op de verschillende data-abonnementen. Een groot voordeel van een databundel, ook wel mobiel internet abonnement, is dat de tablet overal gebruikt kan worden. Dus geen gedoe meer met Wi-Fi hotspots, want jij hebt vanaf nu recht op altijd en overal internet.

Wat is een data-abonnement?

Abonnementen worden door verschillende providers aangeboden. Je kunt het daarom vergelijken met een mobiele telefoonabonnement. Je sluit een abonnement af voor een bepaalde tablet, vervolgens krijg je deze tablet voor weinig of zelfs voor niets. In onze tabel kun je kiezen uit diverse abonnementen waarbij je de tablet voor een flink lager bedrag dan de verkoopwaarde betaalt.
De meeste providers bieden uiteenlopende internetsnelheden aan. Zo is er voor elke snelheid een verschillende vorm van abonnement. Daarnaast kun je nog kiezen uit de hoogte van een datalimiet, onbeperkt internet of Fair Use Policy (FUP). Deze laatste optie heeft als voordeel dat consumenten onbeperkt kunnen internetten. Hierbij rekenen providers het gemiddelde gebruik per klant. Daarna geeft de provider de klant een limiet. Klanten mogen dus niet meer gebruiken dan de gemiddelde gebruiker.
Internetproviders van Fair Use Policy kunnen je aanspreken op surf- en downloadgedrag wanneer dit hoger ligt dan bij de gemiddelde consumenten. Indien de klant zich niet aanpast, heeft hij of zij de kans dat het account wordt afgesloten of een hoger bedrag moeten betalen. Hou je gedrag dus goed in de gaten!

Wil je toch voor een databundel gaan? Dan zijn er natuurlijk ook gegronde redenen waarom je deze aanschaft. Hieronder volgen een aantal statements en wanneer je hier op ‘ja’ antwoord, is voor jou de databundel geschikt.

  • Gebruik je zowel de smartphone en tablet intensief naast elkaar?
  • Wil je de smartphone en tablet gescheiden houden?
  • Heb je niet altijd je smartphone bij je?
  • Ben je veel in het buitenland en wil je gemakkelijk toegang tot het internet via je tablet?
  • Heb je een smartphone met een goedkoop en langzamer data-abonnement en wil je eigenlijk el een snellere databundel voor je tablet?
  • Of gebruik je de tablet gewoon voor het internet?

Het is verstandig goed na te denken over welk tablet abonnement jij wilt aanschaffen. Consumenten dienen hun internetgebruik eerst onder de loep te nemen en te kijken hoeveel zij gebruiken of willen gebruiken. Pas vervolgens op deze gegevens je databundel aan.

Top 5 tablet data-abonnementen van dit moment

Wij hebben ons naast alleen tablets, ook gespecialiseerd in tablets met abonnementen. Door verschillende tablet abonnementen met mobiel internet mogelijkheden (3G of 4G) te vergelijken, hebben we een mooie top vijf kunnen opstellen. Met deze vorm van data-abonnementen ben je tegen een vast bedrag per maand altijd en overal online. Vergeet niet dat je bij de aanschaf van een tablet abonnement een dergelijke tablet vaak gratis ontvangt. Op deze pagina vindt je de top 5 tablet abonnement deals van dit moment.

1. Apple iPad Mini Retina
Wifi + 4G 16 GB Space Gray met T-Mobile Internet Vaak
2500 MB | 50 Mbps
Abonnementsvorm: 2 jaar
Per maand: € 30,00
Prijs toestel: Gratis

2. Samsung Galaxy Tab 3 10.1
Wifi + 4G Zwart met T-Mobile Internet Vaak
2500 MB | 50 Mbps
Abonnementsvorm: 2 jaar
Per maand: € 30,00
Prijs toestel: Gratis

3. Samsung Galaxy Tab Pro 10.1
Wifi + 4G Zwart met Vodafone MBB Start 1000 MB
1000 MB | 30 Mbps
Abonnementsvorm: 2 jaar
Eenmalige aansluitkosten € 10,00
Per maand: € 35,00
Prijs toestel: Gratis

4. Apple iPad Air 
Wifi + 4G 32 GB Silver met Vodafone MBB Start 1000 MB
1000 MB | 30 Mbps
Abonnementsvorm: 2 jaar
Eenmalige aansluitkosten € 10,00
Per maand: € 35,00
Prijs toestel: 64,00

5. Apple iPad Air
Wifi + 4G 32 GB Space Gray met Vodafone MBB Start 1000 MB
1000 MB | 30 Mbps
Abonnementsvorm: 2 jaar
Eenmalige aansluitkosten € 10,00
Per maand: € 35,00
Prijs toestel: € 63,00

Een overzicht zien van nog meer tablets? DeTabletKoning.