De Complete Handleiding: iPad Kopen in Amerika

ipad kopen in amerikaEen iPad kopen in Amerika is erg populair. Waarom is dit zo? Er zijn veel mensen die op vakantie zijn geweest naar Amerika en waarbij iets erg opviel: de prijzen van iPads zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Gemiddeld ligt de prijs zelfs twintig procent lager! Dit is erg veel en het is tevens erg opvallend dat de prijzen zo veel lager zijn. Hierdoor willen veel mensen veel liever hun iPad halen uit de Verenigde Staten. Maar waar moet je op letten wanneer je besluit om dit te doen? Dat wordt hieronder uitgelegd.

Tips voor het kopen van een iPad in de Verenigde Staten

Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten bij een iPad kopen in Amerika. Het stroomnetwerk van de Amerikanen verschilt met het stroomnetwerk van Nederland. In Amerika werken ze met 110 Volt, in Europa met 230 Volt. De meegeleverde adapter zal niet werken, maar je kunt wel je iPad opladen via USB in je computer of met een converter. Deze zorgt ervoor dat het Voltgehalte wel goed in orde is. Let daarnaast ook goed op de garantie. Apple kan ervoor kiezen alleen garantie te verlenen aan een iPad die in hetzelfde land is gekocht. Je kunt dus bijvoorbeeld niet in Nederland verhaal halen voor schade bij een iPad die je in Amerika hebt gekocht. Een iPad kopen in Amerika kun je dus niet zomaar doen. Het is zaak om goed op verschillende dingen te letten zodat je in Nederland niet voor onaangename verassingen komt te staan. Een iPad is namelijk, ook in Amerika, nog steeds een flinke aanschaf voor veel mensen. Toch doen veel mensen een iPad kopen in Amerika. Hieronder nog een aantal tips.

Overige tips voor een iPad kopen in Amerika

Let ook goed op de regels bij de douane. Bij de douane is een grens van 430 euro aan aangeschafte elektronica die je belastingvrij mee kunt nemen naar Nederland. Wanneer je boven dit bedrag uitkomt, betaal je maar liefst 21 procent belasting hierover wanneer je dit aangeeft bij de douane. Dit niet aangeven is niet verstandig, dit is namelijk het ontwijken van belasting. Hier kan een flinke boete op staan (vrijwel altijd vijftig procent van de ontdoken belasting). Het is namelijk strafbaar om het niet aan te geven wanneer je elektronica koopt voor meer dan 430 euro. Wanneer je dus een iPad koopt in Amerika, let dan goed op voor welke prijs dat is. Anders kun je door de belasting uiteindelijk alsnog erg hoog uitkomen, en heeft het geen nut om het daar te kopen dan in Nederland. Al met al zijn er dus zat dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een iPad in de Verenigde Staten. Zorg er dus voor dat je uiteindelijk, ondanks de mogelijke bijkomstigheden, voordeliger uitkomt dan in Nederland. Dankzij de verschillende regels en feiten kan het namelijk zo zijn dat een iPad alsnog duurder wordt om te kopen in Amerika dan in Nederland. Een iPad kopen in Amerika is dus niet altijd goedkoper aangezien je altijd met belastingen zit.

Een tablet in Nederland kopen? Klik hier voor een ruim overzicht.