Chinese Tablets Wel of Niet?

chinese tabletsVeel mensen laten zich verleiden tot het kopen van Chinese Tablets. Je ziet het steeds vaker, ze lijken op tablets van Apple of Samsung, maar zijn toch vele malen goedkoper. Maar is het wel verstandig om ze te kopen? Er zitten voor en nadelen aan de Chinese iPads en die zullen hieronder beschreven worden. Chinese iPads, wel of niet? DeTabletKoning heeft ze getest.

Waarom wel Chinese tablets?

Waarom zou je je nou wel laten verleiden tot het kopen van Chinese tablets? Ten eerste zijn ze natuurlijk een stuk goedkoper dan de echte iPads en Samsung tablets. In China worden ze door een hoge productiecapaciteit erg goedkoop gemaakt en kunnen ze ook goedkoop op de markt worden gebracht. Hiermee proberen ze de concurrentie aan te gaan met de Amerikaanse merken en dat lukt vaak best aardig, want veel mensen besluiten om de Chinese producten te kopen. Ze lijken bijzonder veel op de Amerikaanse tablets, sterker nog, ze zijn qua uiterlijk vaak identiek aan de tablets van bijvoorbeeld Apple. Daarnaast zijn ze door de goedkope prijs voor minder belasting naar Nederland te halen, de import verloopt wat soepeler. Ze kunnen vaak ook evenveel als Amerikaanse tablets, de features zijn ongeveer hetzelfde. Ook op de Chinese tablets kun je werken met apps, met internet en met nog veel meer. Dus dat is zeker een positief onderdeel van de tablets van Chinese makelarij.

Waarom geen Chinese tablets?

Zijn er dan ook wel nadelen aan die Chinese tablets? Ja, die zijn er. Doordat ze goedkoop zijn, zijn ze ook erg goedkoop in elkaar gezet. Vaak zelfs met maar een paar schroefjes. Hierdoor is er een grote kans dat er wat kapot gaat. En wanneer je tablet kapot gaat, hoef je niet te rekenen op erge klantvriendelijkheid. Bedrijven stoppen vaak helemaal met het maken van de tablets nadat ze een generatie op de markt hebben gebracht. Hierdoor kunnen ze daarna vrij gemakkelijk ontevreden klanten afwimpelen – ze maken het product immers niet meer. Daarnaast gaat de accu veel sneller leeg, is het beeld veel minder scherp en helder en zijn ze vaak ook een stuk langzamer. Verwacht dus niet dat als je een Chinese tablet koopt dat je een product hebt die gelijkwaardig is aan tablets van bijvoorbeeld Apple of Samsung.

Wel of geen Chinese tablet?

Aan het eind van de dag is het natuurlijk altijd je eigen keuze. Wij zouden het niet snel doen, maar als je je goed bewust bent van de nadelen en niet veel te besteden hebt, kan het een prima uitkomst bieden. Zeker als je echt behoefte hebt aan een tablet, en je niet van plan bent er veel grote dingen mee te doen. Maar ook als je een Chinese tablet koopt, zorg er dan wel voor dat je dan ook zorgvuldig kiest. Een groot merk is Ainol. Bij Ainol ben je natuurlijk ook niet honderd procent gegarandeerd van een uitstekend product, maar over het algemeen zijn ze wel wat betrouwbaarder dan veel andere, onbekende merken uit China.